Vrijwilligers

Molen de Weert kent al van voor de herbouw veel vrijwillige medewerkers: het stichtingsbestuur, de molenaars, molenaars in opleiding en vele anderen. Al deze vrijwilligers spenderen, ieder op hun eigen terrein, vele uren aan het welzijn en in stand houden van "hun molen".
 




Een groot deel van de vrijwilligers van Molen de Weert
 
Het zijn vooral de molenaars die direct contact hebben met bezoekers. Zij zorgen voor rondleidingen, geven tekst en uitleg over de molen en hun mooie vak en geven demonstraties.
Daarnaast zijn ze ook menig uur kwijt aan het noodzakelijke onderhoud. De ene keer moet de kruivloer worden gesmeerd, de andere keer worden de wieken gecontroleerd of worden de zeilen vervangen. Kortom, op een molen is altijd wel wat te doen.
 
Koren malen Momenteel beschikt Molen de Weert over drie gediplomeerde molenaars: Albert Kreulen, Bertel Zomer en Wim Degeling. Gastmolenaar is Alex Buist. Daarnaast zijn er nog enkele MIO's, oftewel Molenaars In Opleiding: Frank Boskamp en Henk Visser.
Bertel Zomer is ook molenaar-instructeur, waardoor Molen de Weert ook een instructiemolen is.
 
Openingstijden: op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdag zijn altijd een of meerdere molenaars aanwezig. Op die dagen en bij voldoende wind natuurlijk, draait en maalt de molen volop. Dan is het een en al bedrijvigheid. Schitterend om te zien! Altijd wel wat te doen
Grote houten tandraderen U bent van harte welkom. Zie dan het draaien van de grote wieken met hun fiere zeilen en kijk en luister naar de immense houten tandwielen die zo kunstig in elkaar grijpen. Dan zie je met eigen ogen hoe het koren wordt gemalen tussen die enorme zware maalstenen. Zeer imposant!
Stap gerust eens binnen. Misschien, ja heel misschien, wordt u dan ook gegrepen door het "molenvirus": vrijwilliger worden of, nog mooier, zlf molenaar worden. En wie weet hangt dan over een poosje ook w molenaarspet tussen die anderen... Uw pet straks ook hier?