Vorige pagina
Recept van de molenaar

Pannenkoeken "De Weert"
Deze pagina printen

Benodigdheden:
- 500 gram molenaars-pannenkoekenmeel.
- Een liter melk.
- Twee of drie eieren.
- 1½ theelepel zout.
- 4 eetlepels zonnebloemolie.
Bereidingswijze:
- Doe de melk in een diepe kom.
- Voeg de eieren, zonnebloemolie en zout toe.
- Al roerende het meel toevoegen.
- Geheel goed mixen tot een glad beslag.
Het beslag is goed wanneer het ongeveer als dunne yoghurt is. Eventueel nog een scheutje melk toevoegen.

In een koekenpan een beetje olie of margarine doen. Als de olie dampt of wanneer de margarine gesmolten en lichtbruin is, twee juslepels beslag in de pan doen. De pan voorzichtig ronddraaien tot de hele bodem bedekt is met het beslag.
Bak de pannenkoek op een niet te hoge vlam tot hij aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek en bak ook de andere kant goudbruin.
Tip:
Rasp een geschilde appel en doe deze samen met een snufje kaneel door het beslag. De pannenkoeken worden zo nóg lekkerder.
Namens de molenaars van Molen de Weert:
Vorige pagina