Vorige pagina
Recept van de molenaar

Kruidkoek "De Weert"
Deze pagina printen

Benodigdheden:
- 1 zakje molenaars-kruidkoekmix.
- 50 gram boter.
- 1 ei.
- 2 theelepels zout.
- 400 ml. melk.
Let op:
Het zakje kruidkoekmix (700 gram) van Molen de Weert bevat al: tarwebloem, bruine basterdsuiker, koekkruiden en bakpoeder.
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in de melk.
- Voeg de inhoud van het zakje kruidkoekmix toe en vermeng dit.
- Het ei en het zout toevoegen.
- Geheel goed vermengen tot een glad beslag.

Doe nu het beslag in een beboterde cakevorm en bak het in circa 1 uur op 160 graden (gas stand 2/3) in een voorverwarmde oven gaar.
Tip 1:
Voeg tijdens het mengen van het beslag ook eens 100 gram rozijnen en/of krenten toe. Krenten/rozijnen wel eerst even wassen in lauw water.
Tip 2:
U kunt het beslag ook nog aanvullen met twee eetlepels geraspte noten.
Namens de molenaars van Molen de Weert:
Vorige pagina