Vorige pagina
Recept van de molenaar

Koekjes "De Weert"
Deze pagina printen


Het basisrecept voor het maken van koekjes is heel eenvoudig. Je neemt een bakplaat, mengkom, bloem, boter en suiker. Daarna kun je gelijk beginnen met het maken van het deeg.
 
Benodigdheden:
(voor circa 8 personen koekjes)
- 240 gram bloem
- 160 gram boter
- 100 gram witte basterd suiker
- 1 ei (dooier)
- mespuntje zout

Mengkom
Deegroller
Vormpjes
Bakpapier
 

Bereidingswijze:
Meng de bloem, suiker en zout in de kom. Voeg daarna de eierdooier en de boter toe, snij de boter in kleine stukjes.
Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je dit tot een grote bal kan kneden.

Leg de bal van deeg 20 minuten in de koelkast.
Zet alvast de oven aan op 160 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en maak met de deegroller hiervan een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik.
Snij met de vormpjes of met een mes de koekjes uit het deeg.

Leg deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en doe de koekjes in de oven voor 20 minuten.

Tip:
Je kan met dit basisrecept allerlei verschillende koekjes maken door bijvoorbeeld nootjes, hagelslag, muesli etc. toe te voegen!

 
Namens de molenaars van Molen de Weert:
Vorige pagina