Vorige pagina
Recept voor
echte (stevige)
molenaarspannenkoeken
Het recept van de molenaar

Nou, pannenkoeken lusten we allemaal wel hè? Maar weet je dat molenaars heel speciale pannenkoeken maken? Van die lekkere dikke joekels met appel en rozijnen en een dikke laag stroop erop?

Dit heb je nodig:
- 500 gram molenaars-pannenkoekenmeel.
- Een liter melk.
- Vier eieren.
- Een dikke appel.
- 100 gram rozijnen.
- Kwart theelepel kaneel.
- Halve theelepel zout.
- Margarine of boter.

Zo ga je te werk:
- Doe ruim de helft van de melk in een diepe kom.
- Strooi al roerende het meel in de melk.
- Nu één voor één de eieren (zonder schaal natuurlijk) er doorheen roeren.
- Kaneel en zout toevoegen.

Nu mag je met een mixer aan de slag. Flink mixen tot een dikke pap. Ondertussen giet je met kleine scheutjes de overige melk erbij, nét zolang je een mooi en glad beslag krijgt (dus zonder klonters).
Rasp nu de geschilde appel en doe deze samen met de rozijnen door het mengsel. Als het beslag ongeveer als dunne yoghurt is, ben je klaar voor het grote werk: het bakken van echte molenaarspannenkoeken!
Stevige molenaarspannenkoeken Zet de koekenpan op het vuur en doe een stukje margarine in de pan.
Als de margarine gesmolten en lichtbruin is, doe je twee juslepels beslag in de pan en draai je tegelijkertijd de pan rond tot de hele bodem nét met beslag bedekt is. Bak de pannenkoek op een niet te hoge vlam tot hij aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek en bak ook de andere kant goudbruin.

Zo ga je door tot het beslag helemaal op is. Nu heb je een flinke stapel pannenkoeken, genoeg voor vier personen. Dus: aan tafel iedereen!

O ja, voordat we het vergeten... de molenaar giet altijd een dikke laag stroop op z'n pannenkoek. Maar je kan natuurlijk ook poedersuiker gebruiken.
Eet smakelijk!
Vorige pagina