Vorige pagina
Molen de Weert - recept voor de broodbakmachine

Witbrood 800 gram
Deze pagina printen


Benodigdheden:

- 500 gram bloem.
- 6 gram droge korrelgist.
- 10 gram zout.
- 10 gram suiker.
- 10 gram margarine.
- 7 gram glutenpoeder (naar behoefte).
- 300 ml water.
Bereidingswijze:
Als u direct wilt gaan bakken:
Doe de ingrediŽnten in deze volgorde in de bakvorm: bloem, margarine, suiker, zout, glutenpoeder, gist en tenslotte water.

Als u met de timer werkt:
Doe eerst het water onder in de bakvorm en strooi daarop het volkorenmeel. Leg de overige ingrediŽnten apart van elkaar boven op het meel. Zorg ervoor dat het zout en de gist niet met elkaar in aanraking komen.
Stappen:
1. Selecteer het programma "normaal".
2. Druk op "start" om het bakproces te laten beginnen.
3. Haal het brood direct na het piepsignaal uit de bakvorm en laat het op een rooster afkoelen.
Kijk vooral even naar onze algemene opmerkingen bij het gebruik van een broodbakmachine.
Namens de molenaars van Molen de Weert:
Vorige pagina