Recepten van de molenaar

Je eigen gebakken brood, vers geurend en zó uit de oven... heerlijk! En wat te denken van die andere thuisbaksels zoals pannenkoeken, taarten, koekjes of van die overheerlijke Drentse "knieperties"?
 
Speciaal voor al die "thuisbakkers" hebben wij een aantal molenaarsrecepten op een rijtje gezet. Hieronder kunt u een keuze maken. Ook hebben we informatie over het bakken met een broodbakmachine. De verschillende recepten kunt u stuk voor stuk uitprinten. Wel zo gemakkelijk!

Opmerking:
In enkele van onze recepten wordt gist gebruikt. Hierin bestaan twee soorten, namelijk verse bakkersgist en korrelgist (droge gist). Deze laatste verkopen wij op de molen. Korrelgist is veel krachtiger dan het bakkergist en is ook langer houdbaar. Indien u toch bakkersgist wilt gebruiken, dan dient u de hoeveelheid te verdubbelen. Onze molenaarsrecepten gaan uit van korrelgist.
Algemene recepten:
Pannenkoeken Volkorenbrood
Kruidkoek Witbrood
Suikerbrood Tarwebrood
Krenten-rozijnenbrood Vloerbrood
Spelt volkorenbrood Koekjes
    Speltkoekjes
Broodbakmachine recepten:
Algemene informatie over het werken met een broodbakmachine
Volkorenbrood Witbrood
Tarwebrood Eierbrood
Recepten voor het eindejaarsfeest:
Oliebollen NieuwjaarsrollechiesIn onze molenwinkel vindt u allerlei producten om thuis mee aan de slag te gaan: tarwevolkorenmeel, bloem voor zoete of hartige baksels, pannenkoekenmeel, speltmeel, griesmeel, zemelen enz.

Wij verkopen deze producten in de kleine pondsverpakking tot zelfs de grotere vijf kilo verpakkingen. Ook voor kruidkoekmix, korrelgist, glutenpoeder, boekweit, lijnolie en mosterd kunt u bij ons terecht. Allemaal échte molenaarsproducten. Het complete overzicht ziet u hier.