Vorige pagina

Zaterdag 27 augustus 2016 was het Drentse Molendag, een jaarlijks evenement en wordt georganiseerd door de Molenstichting Drenthe. Bijna alle 37 wind- en watermolens in de provincie zijn dan geopend voor bezichtiging.
 
Molen de Weert doet altijd mee. En hoe: onze vrijwilligers maken er telkens weer een pico bello dag van boordevol leuke activiteiten voor jong en oud...

Een prachtige zomerse dag, uitbundig zonnig en warm. Maar iedereen kon volop genieten van alle leuke Ún lekkere dingen. In verschillende kramen waren alle soorten molenmeel verkrijgbaar, voor brood, cake, koek, pannenkoeken en meer.
In grote tonnen werden weer makrelen gerookt, een smulfestijn voor liefhebbers. Varen op de Reest, ook zoiets leuks: een 'rondje Kaap' met een drietal klassieke opduwertjes.
 

Er waren oldtimers te bewonderen: tractoren, auto's en motorfietsen. Daarnaast ook een collectie prachtige stationaire motoren. Dit zijn oude aandrijfmotoren die in vroeger tijden dienst deden o.a. in fabrieken en werkplaatsen. Schitterend om te zien.

Ook voor kinderen was er volop vertier: schminken, knutselen, tekenen en kleuren, pannenkoeken bakken Ún... opeten natuurlijk. Zo uit het handje, met stroop of poedersuiker. Heerlijk!
 

De molenaars en gastmolenaars hadden de handen vol, want de molen draaide als een tierelier. Gelukkig namen ze voldoende tijd om ook belangstellenden alles te vertellen over het molenaarswerk.
Ruim 700 bezoekers hebben we mogen begroeten. En daar zijn we dik tevreden mee! Molen de Weert bedankt iedereen en zeker ook alle vrijwilligers en spontane helpers op deze wederom geslaagde Drentse Molendag!
 
Vorige pagina